Thursday, December 29, 2011

Tagged

Assalamualaikum.. I've been tag by my cute n lovely cousin Fatin ( kakak ) n need to follow the rules. Here are the rules.
RULES:
1) each person must post 11 things about yourself
2) answer the question the tagger set for you in their post & create 11 new question for the people you tagged the answer..
3) choose 11 people to tag the post & link them the post
4) go to their page & tell you have tagged her/him
5) no tags back
 ok, its time for me to answer the 1st question..

11 things bout me.. emmm..
1) mengutamakan keluarga dalam segala hal
2) suka bercakap tp bukan cakap kosong je
3) sedang menjaga hati seseorang insan yang masih menjadi rahsia identitinya
4) peminat bola sepak
5) seorang yg suka memendam perasaan
6) handphone menjadi peneman setia setiap hari
7) wajib online tiap hari even seminit pun mesti nak jugak online
8) mula berdikari seawal usia 6 tahun
9) suka makan makanan yg menggemukkan dgn niat nak gemuk
10) nak nikah 19 July 2015
11) dlm proses menuju kejayaan mencapai misi sbg anak yg solehah, pelajar yg cemerlang, pekerja yg rajin & hamba yg sentiasa taat padaNYA.

11 soalan dari Fatin
#sape besties kamu?
ade ke?? tettt!!
#sape boypren/gelpren kamu?
itu rahsia.. harap maaf :p 

#belated kamu bila?
July
#kamu tak suka binatang apa?
semut halus yg busuk
#subjek kat sekolah dulu yang paling benci?
 Fizik :(
#pengalaman pahit kat sekolah dulu?
kne ejek ngn nama panggilan .....
#pengalaman manis kat sekolah dulu?
mengalahkan senior dlm sukan.. hehe
#kereta idaman kamu?
Fair Lady
#sayang saya tak?
syg ke?? hahaha.. of course..
#awak da mandi ke blom ni? :P
da td.. :p
#11/12 nak bagi hadiah apa kat besday saye nanti? :D
 bg ucapan jek.. :p

11 soalan utk anda yg telah di tag
 1) 5 perkara yg anda tau tentang sy
2) perkara pertama yg anda buat bila jumpa dgn org tercinta
3)  lagu yg anda igt dr dlu smpi skrg
4) artis kesayangan anda
5) klu g karaoke slalu nyanyi lagu ape?
6) antara cinta & cita2, mn yg anda utamakan
7) nama 1st love anda
8) benda yg akan selalu berada di sisi anda
9) best place bg anda di mana
10) cita2 anda yg x kesampaian
11) azam tahun baru 2012

anda di tag!!
1) ikin
2) nina
4) azyan 
6) ibah
7) ika
8) huzz
9) kaka
10) nas
11) nana

Thursday, December 8, 2011

Dedicated Songs for me :)

Assalamualaikum.. arini nak update video lagu yg org tuju kat Cahaya a.k.a Nurul.. Enjoy!!


 
Dadali - Di Saat Ku Mencintaimu

 
Wali Band - Puaskah

Kangen Band - Kehilanganmu Berat Bagiku

Wednesday, November 16, 2011

Khabar Gembira Buat Bakal Suamiku

Ke hadapan bakal suamiku (yang masih tidak diketahui),

Kanda, dinda menulis warkah ini khas buat kanda. Adinda yakin kanda amat risau akan majlis kita kelak. Sesungguhnya adinda tidak ingin kanda khuatir akan apa yang akan terjadi selepas kita selamat di ijab kabulkan. 
Adinda tidak pinta mas kahwin yang tinggi, cukuplah sekadar Al-Quran dan telekung yang dialaskan dengan permaidani indah untuk adinda bersujud. Adinda tidak mahu membebankan kanda dengan hutang yang akhirnya kita akan tanggung bersama selepas itu.
Oh ya, majlis pernikahan kita akan diadakan secara sederhana. Selepas akad nikah, majlis doa selamat akan diadakan. Harap maaf, majlis persandingan tidak akan berlangsung di pihak adinda. Di pihak kanda terpulang la mengikut kemampuan kanda.
Rasanya tidak perlu lah kita menempah sepersalinan pakaian kerana adinda lebih selesa untuk berpakaian tradisional sahaja. Adinda juga tidak mahukan jurusolek atau mak andam, cukuplah dengan kecantikan semulajadi anugerah Ilahi ini.
Itu sahaja untuk pengetahuan kanda. Terima kasih.
Yang benar,
Bakal isterimu.

Sunday, November 6, 2011

Aidiladha 2011

Assalamualaikum.. salam aidiladha buat semua umat Islam di muka bumi ini.. seperti kebiasaannye, sy, cik nurul a.k.a cahaya meneruskan lagi kerja gila di hari raya..dah nama pun gila so my mind full with crazy ideas that others wont do..
Idea kali ni agak berbeza dr tahun lepas tp tahun lepas idea tu dilakukan pd hari raya pertama aidilfitri.. nk tau wtpe kan??sy dgn suka hatinye membawa adik n sepupu tgok wyg n full cost bare by me!! Fuhh!!! Bkn stakat wyg je, siap mkn lg tu n tket lrt.. tp utk adik2 ku ape la sgt nilai duit tu disbanding dgn masa yg kami hadapi bersama..
Mmg sonok giler ah klu ari2 leh cmni kan.. da la dorg tu x bape nk bet0l.. + aku yg mmg agy x bet0l nil g haru dibuatnye.. hohoho.. enjoy part of pix of us :p



bintang x bersinar :p

kasut sape yg plg cantik?




same x mcm kt blkg?? huhuhu



Friday, November 4, 2011

My Big Day!!

assalamualaikum.. :)

alhamdulillah akhirnye slmt jugak siri ini konvo dgn jayanye.. walaup0wn ________...
thanks for those who coming to my big day.. lg best ms tu final piala malaysia n Negeri Sembilan menang.. so double big day la..

29 Oct 2011 akan jadi kenangan indah..

terima watikah dr Vice Cancellor UiTM Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar


Friday, October 7, 2011

Suara Hati!!


Aku kecik ati lagi dan lagi!!
Dan utk kesekian kalinya hatiku menangis lagi..
Sedih lagi malam ni..
Terasa yang amat sangat hari ini..
Kehadiran seolah2 tidak dihargai..
Seperti tidak wujud di muka bumi ini..
Ya ALLAh, mengapa aku diuji sebegini?

Ada orang kata itu hanya mainan perasaan aku je..
Aku pun rasa benda yang sama jugak..
Aku pun tak pasti aku ni jenis yang sangat sensitive..
But i think yes i am..
I had to think positive..

Go get it girl!!
Be strong and be more positive..
Nothing can make u sad again..
U go girl!!

Tuesday, October 4, 2011

Debaran Minggu2 Peperiksaan

Assalamualaikum.. arini bermulanya PMR.. good luck kat adik2 ku yg sdg berperang ngan exam tu.. harap bersabar ye menunggu merdeka korg tu.. hehehe..

Exam ni sbnrnye sng je tp yg jd ssh tu bile kite x study or last minit preparation for exam.. mcm aku dlu aku mmg x menyesal pun dpt kptsn yg cmtu.. xde la bagus sgt pun kan sbb aku tau aku x ckup study + bahan2 yg aku ade pun x mencukupi.. hidup pun x semewah skrg ni.. aku byk refer buku teks n buku rujukan yg aku ade.. tp x semua subjek aku ade buku rujukan.. al maklum lah ms tu stay kt johor kan.. so byk yg x sempurna..

berbeza ngn adk aku skrg ni, die leh dpt sgale mcm jenis buku yg die nk.. aku pun rajin bli buku kt die sbb aku xnk ape yg aku pernah lalui die lalui jgk.. aku ssh xpe aslkan adk aku x ssh sbb aku ade sorg je adk, akk ngn abg die da la x pndi sgt, biar lah adik yg sorg ni berjaya merealisasikan impian mak abah utk tgok adik capai cita2nya.. 

even cita2 aku n impian aku slama ni masih ade yg x tercapai n ade yg x boleh dah nak capai, aku ok je.. sbb tu aku jg adik aku skrg ni nk die berjaya capai ape yg dia impikan.. emmm.. bercakap pasal debaran exam ni adik nmpk lbh excited ngn PMR kali ni.. siap stay up mlm2.. bgn pukul 4 pg lg tu sbb die rs msih krg study.. mak pun menemani adik bgn pukul 4 pg.. time aku dlu harapan la dpt cmtu.. tu beza aku ngan adik.. 7 tahun yg lalu aku x melalui detik itu.. begitu jua abg yg x melalui detik dan saat itu 8 tahun yg lalu..

tp skrg2nye abg n adik ade jgk tuition kt luar dr aku yg stakat bljr kt skola n ulang kaji kt umah je.. kdg2 aku sedih juga bila aku x dpt peluang sebegitu dulu tp abg n adik dpt peluang tu.. tp aku x kisah pun sbb aku tau klu aku x berjaya mencapai target pun aku x kisah (di saat ini aku sebak.. hampir menitiskan air mata) sedih bila dikenang kembali tp alhamdulillah aku dah berjaya skrg n menjadi wanita bekerjaya..

setiap kali diajukan soalan mengenai subjek yg telah aku ambil, aku hanya akan ulang ayat yg sama.. 'alhamdulillah boleh jwb.. tp xtau la jwpn tu betul ke x.. jwb mmg bole' tu je la ayat aku dr aku sekolah menengah membawak la ke alam universiti.. sng je ayt aku tu kan.. nmpk ayt je sng tp kesukaran aku menjawab tiap patah soalan tu hanya ALLAH yg tau.. hehehe.. so, spe2 yg nk pinjam ayt aku tu leh la pinjam..

ok la, sekian dulu posting arini.. wasalam..

Saturday, October 1, 2011

Jodoh

Assalamualaikum..

arini nak ckp psl soal jodoh.. ramai yg da sibuk tny ble, tp ntah la.. hanya Allah je yg tau bila sbb semuanya Allah yg tentukan.. target nak kawen ta0n 2015.. lama lg kn?? smntara tu nk kumpul duit dlu.. tp klu jodoh awl terima je la kn..

mesti tertanya2 npe la ttbe aku ckp psl jodoh lak kn.. sbnrnye aku ckp psl jodoh sbb da ade org nk sponsor dulang hantaran kawen nnt.. hehehe.. mak pn da bg green light kt aku da.. hehehe..


ckp pasal kawen ni org mesti igt da ade calon yg menjadi pilihan hati kan.. klu nk ikt calon tu ramai je cuma Allah je tau sape yg akn jadi suami aku kelak.. nk tau ke list calon2 tu?? xyah la tau ye.. hehehe..

sekian, wasalam :)

Friday, September 30, 2011

Hal Kerja!!

Assalamualaikum.


penat suda 2 arini kj kt luar.. smlm kt Pavilion, arini lak kt PJ.. letih yg teramat sgt tau.. arini lg letih sbb x dpt duduk.. duduk otw nk g n blk n ms nk kuar mkn.. tu pn duduk dlm kete jek.. ms kt store x dpt nk rest langsung.. almaklum la kj auditor ni bknnye sng pun.. nmpk je sng sbb kne wt akaun company tp hakikatnye susah.. tp tu la sebahagian dr kj2 professional.. hebat x?? lalalalala


smlm kt outlet letih tp d0k dlm aircond so xde la rs letih sgt.. arini sbb kt dlm stor yg mmg stor tmpt simpan brg a.k.a gudang.. huhuhu.. dgn cuaca panas + kipas yg x mencukupi + habuk agy.. ad0yai.. mmg menempah malapetaka bet0l.. tp nk wt cmne.. da nme pn kj kn.. so aku kne hadapi sgala kemungkinan yg m'dtg.. termasuk la sakit2 pinggang + tulang belakang + kaki.. tu blm lg tangan, baju kotor.. hehehe


paling menakutkan bile ade anjing.. adeh!! ketaq lutut tgok anjing tu sbb anjing tu nmpk garang.. aku tgok die, die tenung aku.. cmne la ku x gentar.. hohoho.. mgkn die igt aku ni nk curi brg kt kilang tu kot.. huhuhu.. brg2 kt sne sume mahal2.. semuanya brg2 import n mmg valuable punye.. plg2 murah pun rm20 tp tu brg utk manicure jek.. brg2 dpur paling cikai pun rm60.. perghh!! semput aku tgok harga..


tp jd auditor ni ade advantage sbb leh dpt discount klu pndi bodek client.. bkn ssh pn.. slp2 leh dpt harga kos.. huhuhuhu.. sgt menguntungkan kn?? so, spe kate jd auditor ni xde life?? aku still ade life n leh social networking agy tau.. mmg sronok sgt la.. tp dlm sronok tu penat lbh sket la.. hehehe.. ok, tu je story arini, nnt aku story lain pulak yek.. sekian, wasalam :)

Friday, September 23, 2011

Sensitiviti

assalamualaikum.. aku xtau la salah ke klu aku bercakap soal agama.. bkn byk pn cuma ku sentuh sedikit je soal agama.. sensitif betul org skrg ni klu kne lecture psl agama.. baru mukadimah da x ske.. blm pnjng lg aku bicara.. sbb x dpt tgok pic aku je org da mula nk argue ngn aku.. agk bengong jugak org cmtu kn??

aku rs hak aku la nk letak pic mn pn kt mn2 pn yg aku suka.. bkn aku sshkan die ke parent die ke adik bradik die ke & yg sewaktu dgnnye.. mak aku pn x penah nk marah aku nk amik gmbr cmne sbb pic tu hak aku so x kan la aku nk tayang benda yg x elok lak kan.. lg pn klu da laki tgok pastu tergoda ke pastu terbayang mcm2 da jatuh haram n dosa wooo...

aku xnk la tanggung dosa org lain sbb aku pn ade dosa yg aku nk kena tanggung jugak.. xkn la sbb aku ckp psl haram tu je da nk melenting.. ad0yai.. ape la.. ade jgk manusia pelik tp benar cmtu kan.. tp aku xde la rs pelik sgt pn sbb aku tau org2 cmni mmg wujud kt muka bumi ni cuma jmpe ngn x je.. hoho..


tu je la entry arini.. makin byk yg aku tulis nnt org makin pening lak.. mmg aku ske bebel pn.. so what?? ade aku sshkn org len ke?? yg g bace tu spe suruh kn?? aku x suruh pn aku cme luahkan ape yg aku rs je.. ok, sekian adios!!

Thursday, September 22, 2011

Kebahagiaan

assalamualaikum.. da lme da blog buruk ni bersarang.. sempat la aku cuci blog ni yg da penuh ngn sarang labah2.. haih!! sori teramat sgt sbb da lme x update sbb aku bz sket ngn kj aku skrg so krg la ms nk mengapdate belog ni.. tp klu x update pn xpe kot sbb bkn ade org bace pn kn.. aku peduli hape org bace ke x belog aku ni.. yg plg penting aku puas dgn ape yg aku rs..


aku xtau ape yg aku cari slama ni sbb aku pn xtau ape yg aku nk cari.. yg aku tau slama ni aku mencari redha ALLAH je.. wallahualam la da tercapai ke belum tp insyaallah la dah tercapai sgale hasrat yg terbuku di hati ni.. other things yg aku nk ialah kebahagiaan.. aku x pernah rs nikmat bahagia yg sebenar sbb aku sering mengalami kebahagiaan yg hanya singgah di kamar hati..


aku xtau nape tiap kali aku ade special relationship je mesti ade org ke3 yg cuba ganggu hubungan tu.. aku x fhm knp.. aku x penah merampas mn2 hak org len sbb aku x ske merampas.. pe brg men rampas2 ni.. cm bebudak je babe.. so, aku mengalah demi melihat org lain bahagia.. aku derita xpe aslkan org lain x derita..


org mesti ckp aku ni tabah je kn?? mmg aku ni tabah sbb klu aku x tabah, the things get more worst than now.. so, it will be more better for me to stay out of their life.. aku akan jadi sekuat dan setabah yg mungkin sbb aku tau aku boleh.. aku ni nmpk je tabah tp hati luka parah.. da mcm kne toreh ngn pisau toreh getah tu je..


btw, tangan aku skrg ni pn tgh berdarah.. luka yg agak panjang jugak la.. aku pn x perasan bila jd tp yg aku tau da pedih sbb darah.. darah luar x seteruk darah dalam kan?? emm.. gua redha je..

Friday, August 12, 2011

Cerita Malaysia

Assalamualaikum.. Slmt berpuasa semua.. Pada yg x puasa tu, sila hormati org yg berpuasa ye.. Jgn makan depan dorg lak k.. Ingat tau!! Hari ini nak cerita pasal Malaysia pulak la.. (konon2 patriotik la kan time bln kemerdekaan ni..huhu) tp jgn risau sbb cite pn xde la pasal sejarah @ geografi sbb aku ni mn la hebat sgt bab2 tu sume.. yg aku tau sejarah penting negara je..


Arini pny story pasal mcm2 la yg berlaku kt Malaysia skrg ni yg makin ntah hape2 yg aku sndri pn da jd x fhm ngn keadaan zaman skrg ni.. aku xtau la korg yg bce ni akn fhm ke x ngn kisah dlm negara tercinta kita ini.. ni gara2 aku tgok berita kt TV td la yg wt aku nk update jgk blog aku yg da kne serang ngn labah2.. abis bersarang.. huhu..


First story bout pendaftaran PATI yg telah DILANJUTKAN LAGI!! motif melanjutkan ape lg klu bkn nk tmbh pekerja asing yg makin rmi kt negara ni. td yg aku dgr PATI yg da dftr 1.8 juta org.. aku xtau berapa kerajaan nak pendatang asingg ni yg makin menjadikan rakyat MALAYSIA rasa macam melancong jek kt negara sendiri n macam menumpang kt negara sendiri.. bila pendaftaran dilanjutkan, makin ramai yg akan dtg n amik kesempatan ni utk membawa sanak saudara kat sini.. jelas di situ betapa longgarnya undang2 negara yg semakin digubal bagi memenuhi tuntutan politik semasa..


Second story bout bacaan ALQURAN yg da xleh guna pembesar suara di waktu subuh di Pulau Pinang.. masyaallah!! begitu mudah org Kristian menapak di Pulau Pinang dan begitu mudah juga Jabatan Agama sana bersetuju dgn permintaan si kafir laknatullah itu..bermula dn bacaan ayat suci pastinya akan berlanjutan ke azan pula kan.. tggu je la suatu masa kelak.. pasti keadaan itu akan berlaku.. Dimana kekuatan org Islam disana?? mengapa x bantah je? knp perlu akur?? Wallahualam.. hanya mereka sahaja yg tahu..


Third story pasal org Islam yg menerima bantuan dari gereja.. MASYAALLAH!! betapa ceteknya akal insan terbabit.. adakah beliau sangat terdesak sehingga sanggup melakukan perkara yg sebodoh itu?? dimanakah keimanan dirimu wahai insan?? dimana letaknya akalmu wahai insan?? kerana duit kau sanggup menggadaikan Islam.. kerana duit kau butakan mata, kau butakan hati, kau pekakkan telinga.. begitu mudah kau menggadaikan maruahmu semata2 kerana pertolongan n bantuan yg mudah diperolehi itu..


Last story pasal kes pembunuhan yg semakin galak merebut dada muka depan akhbar.. anak tetak bapa sampai mati sbb anak saudara bising di rumah.. kes sorg perempuan dan anak dikerat 15.. dan macam2 lagi kisah yg amat menakutkan.. Ya ALLAH!! mana perginya akal fikiran yg waras??  mana letaknya nilai perikemanusiaan?? membunuh org tu mmg da sah dosa besar sbb nyawa tu hak ALLAH.. hanya Dia yg boleh mencabut nyawa setiap umat di muka bumi ini..


Setakat ni je la story kat Malaysia ni.. nanti kalau ada story yg memansakan halwa telinga utk mendengarnya, akan ku update perkembangan semasa.. sekian, terima kasih pembaca.. drop by ur komen if u want.. tiada paksaan.. :)

Saturday, August 6, 2011

Tragedi 1 Aug 2011 / 1 Ramadhan 1432h

Assalamualaikum.. terima kasih rakyat Malaysia yg prihatin & sgt mengambil berat.. mmg sejak dlu lg da tau rakyat Malaysia ni prihatin.. tp post ni bkn nk cite psl keprihatinan rakyat Malaysia tp nk cite kes yg da jd kt aku.. hohoho.. ni al-kisah PENGSAN DALAM TREN time otw nk g kj.. aku pn xtau cmne aku leh pengsan tp aku sedar2 je aku bru sedar dr pengsan.. hehehe..


meh aku story dr awl yek.. dlm pukul 3 lbh aku terjg dr lenaku sbb nk p buang air.. pstu aku pn nk smbng tdo tp mcm tdo aym je la sbb rs bdn x sdap.. ttbe jek aku rs nk muntah.. nasib baek sempat smpi toilet bru muntah.. klu x aku xtau la spe nk tlg aku lap muntah tu.. hoho.. lepas da kuarkan segala isi perut yg ade, aku pn baring kt katil semula sbb da xleh nk tdo.. ms sahur lak aku mkn nasi sket jek lauk ikan goreng ngn air limau sbb aku x selera minum milo.. :(


lpas sahur aku pn tdo blk sbb mak suruh mkn paracetamol.. smpi ms g kj, aku pn nk g la sb rs tanggungjawab aku masih blm selesai.. klu nk di ikutkn, aku demam aritu tp nk jgk g kj sbb rs masih kuat lg.. aku pn berjalan dgn segagah yg mungkin utk g kj.. cm biase la jln kaki g lrt dlu.. kuat agy time tu.. naek lrt je rs sejuk giler cm bru kuar dr peti ais.. huhu.. standard la lrt full wktu pg sbb org nk g kj.. so, kne la berdiri kt dlm lrt tu sepanjang perjalanan.. smpi stesen PLAZA RAKYAT jek, aku bersandar kt tepi sbb rs bdn x kuat..


tup2 je aku sedar aku kne agkt ngn org rmi letak aku baring kt kerusi dlm lrt tu.. kepala pn x bpe nk betul lg.. tp ms tu aku mcm sedar sket la aku ktne.. da nk smpi kt stesen BANDARAYA je, aku rs nk muntah.. nasib baek la ade abg ms tu.. aku pn ckp la ngn abg aku nk muntah.. ape lg, die pn dgn paniknye mengangkat aku kuar dr lrt tu sebaek je smpi kt stesen.. dgn lajunye aku muntah.. sori sgt2 kt cleaner yg terpaksa m'bersihkan muntah aku tu sbb aku x sengaja nak muntah kt situ.. (-_-)


polis bantuan ngn staff kt sne nk call ambulans tp abg xnk.. aku pn xtau npe die xnk.. die nk tggu mak smpi dlu bru nk g hospial.. naseb baek aku x tenat time tu cme lemah giler.. rs kaki cm x pijak tanah jek.. kne papah.. kesian gak kt abg kne papah aku yg berat ni.. wlaupn kecik berat tau.. hoho.. so, aku pn tggu la mak abah dtg utk bwk aku g hospital.. xde rezeki aku nk naek ambulans.. huhuhu.. mak smpi je bru la aku naek teksi g hospital utk dptkan rawatan lanjut.. tu la kisahnye yg aku nk share kt sni..


yg aku x cite skrg ni spe yg tlg agkt aku kn?? aku xtau la spe yg agkt aku sbb aku kn pengsan.. ekekeke.. tp yg pasti terang lg bersuluh, org2 yg ade kt dlm lrt tu la yg agkt aku.. aku dpt minyak kapak free.. ade sorg cina tu bg.. macih pd amoi tu tp aku x nmpk jelas muke die.. :(  klu aku nmpk aku nk g kt die nk ckp time kasih sbb bg minyak kapak tu.. tu je la utk post arini.. ade cite nnt aku update la blog ni eh!! tata, titi, tutu.. wasalam....

Tuesday, July 19, 2011

22 tahun

assalamualaikum.. alhamdulillah arini 19 Julai 2011 genap usiaku 22 tahun.. terima kasih kepada sesiapa yg mengingati.. pada yg lupa tu sila remark dlm diari ye supaya next year x lupa lg.. pada hari yg berbahagia ini, ribuan kesyukuran dipanjatkan pada ILAHI kerna memberi peluang diri ini utk bernafas di bumi yg fana ini.. syukur pada ALLAH krn memberikan aku sebuah keluarga bahagia yg memahami dan mulai menyokong setiap tindak tanduk yg dilakukan..


aku bersyukur dikurniakan sorg ibu yg sentiasa menjaga dri ini wlaupun masih dikongkong di usia skrg ni.. ble la agknye aku boleh lepas bebas dlm menentukan ms dpn aku ye? wallahualam.. wlaupun usia aku tlh melepasi 21 tahun n layak mendaftar sbg pengundi, tp aku masih blm mendaftra sbg pengundi sbb aku xnk mengundi lg.. aku xnk undi aku disalah gunakan oleh pemimpin yg x bertanggung jawab tu nnt.. tggu Hishamuddin naik bru aku nk g mengundi sbb aku ske die.. hehehe.. ok, da lari topik..


sesungguhnya usia mematangkan fikiran.. aku semakin matang dlm berfikir n mengambil tindakan.. aku xnk pisang berbuah 2 kali n aku akan jdkan kesilapan lalu sbg pengajaran utk aku tempuhi hidup yg baru yg lbh mencabar.. kerjaya, keluarga n privasi diri adalah sesuatu yg amat aku pentingkan kini n aku akn teruskan.. aku akn utamakan keluarga dlm apa jua hal sbb bg aku keluarga aku adlh harta yg x boleh dijual beli..


tu je yg aku nk ckp arini.. i love the only God that i have, ALLAH n also Nabi Muhammad s.a.w.. i love my family damn much, my lovers n also myself.. also my love to all my friends that support me from behind n make me proud to have u.. thanks all :)

Saturday, July 16, 2011

Demam Bola

assalamualaikum.. seronok dapat tgok bola Malaysia vs Liverpool tadi ngn family even tgok kt tv je.. tp sedih sbb 'Gelombang Merah' menguasai stadium Bukit Jalil tu.. sme la jgk ms game lwn Arsenal aritu.. mn penyokong BOLA SEPAK MALAYSIA?? majoriti yg dtg sokong pki bju MERAH, yg pki bju KUNIG/BIRU sket jek.. mn perginye semangat patriotik yg ade dlm dri korg?? x mlu ke ble org tgok korg x sokong negara sndri??


klu cmni la perangai rakyat Malaysia, mmg ssh la skuad harimau muda nk mara ke peringkat yg lbh tggi sbb korg bkn nk sokong Malaysia sgt pn kn.. tp ade jgk yg dgn selamba badak bersorak keriangan bila Malaysia menjaringkan gol sdgkn org tersebut memakai bju merah.. lpas tu bru la org nk jerit nme Malaysia kn.. klu x jgn harap la.. tgok je la kekalahan 4-0 ngn Arsenal tu.. sbb xde sokongan dr peminat.. sungguh la korg x malu kn..


klu ye pn korg yg bli tket gne duit korg skalipun, jgn la smpi korg pentingkan org luar sbb korg minat..klu da obses sgt ngn pemain luar tu yg ssh sgt nk dtg kt cni, ape kate korg g je stay kt negara dorg tu.. ble2 ms je korg leh tgok.. football match yg dorg join pn korg leh sokong ngn penuh rs bangga.. aku rs korg akn lbh berbangga klu dpt bergambar ngn dorg dr skuad harimau muda tu kn.. tau sgt da sikap rakyat Malaysia ni.. 


aku x dengki pn ngn korg tu sbb aku ni xde la obses sgt ngn hal duniawi ni.. tp sbbkn aku ni ahli 'RAKAN REMAJA PATRIOTIK' yg tlh dterapkan nilai2 patriotisme dlm dri, aku jd hampa dgn sikap rkyt Malaysia yg lain.. aku bkn la pejuang kemerdekaan tp aku pejuang utk memastikan Malaysia terus mencapai kemerdekaan wlaupun sbnrnye negara ini sdh dijajah tnpa disedari.. aku xnk ianya berlanjutan sehingga sejarah yg lalu berulang kembali.. sbb tu la subjek SEJARAH perlu dpelajari spy kita sume tau ape yg tlh n sdg berlaku & ianya tidak akan berulang kembali..


sejarah mengajar kita erti sebenar kehidupan.. tnpa sejarah silam, kita xkn jd spt skrg ni.. jd bersyukurlah dgn sejarah yg tlh berlalu krn kita xkn mengalaminya lg..

Sunday, July 10, 2011

Bersih 2.0 yg x bpe nak BERSIH!!

Bersih 2.0 telah berjalan dgn lancar dan seorang daripada pendemonstrat telahpun meninggal dunia tetapi berita ini tiada langsung terpampang di dada akhbar.. Motif berita ini tidak disebarkan tidak diketahui.. Mungkin dikhuatiri polis pula yg akan dipersalahkan kelak.. Wallahualam.. Rusuhan yg berlaku di KLCC pun langsung xde cite kuar kt dada akhbar.. kt tmpt lain bkn main hebat lg ceritanya.. yg kt Menara Berkembar itu ditutup ceritanya.. Npe ye? takut pelancong xnk dtg kt Malaysia dah ke?? alahai negaraku..
 
Aku ni bukan lah penyokong mana2 pihak.. Aku x terlibat ngn politik pun sbb aku paling x minat politik.. Politik skrg ni byk politik wang n kuasa + rasuah.. Ntah bila la semua ni nk berakhir aku pun x tau.. tggu aku jd menteri nnt kot bru semuanya BERSIH..Tp klu nk tggu aku jd menteri kne tggu aku ade duit la sbb klu aku xde duit xde spe nk undi aku sbb aku x mmpu nk bli org.. lalalalalalalala ( ngn mke x bersalah)


Aku xnk tuduh mn2 pihak bersalah sbb semuanya salah.. mmg sifat hakiki manusia ni x lari dr membuat kesalahan kn.. so, mmg xde mn2 pihak pn yg betul.. sifat manusia yg x lari drp nk menang ni la yg wt negara jd kucar kacir.. semua nk menang, xde yg nk kalah lgsg.. ble kalah mle la sebar cerita yg bkn2.. fitnah pun berleluasa la kt muka bumi ni.. syaitan pun bkn main lg la bersorak sakan sbb dah menang dlm menghasut manusia supaya porak peranda..


uollz!! bumi ni kecik je tau.. nk lari mn pn tetap juga akn bertemu kelak.. nk jwb ke nnt ms kt padang masyar ble kne tny ape yg korg da lakukan utk agama, bangsa & negara?? (ckp jek, dri sndri ade???) ni ditujukan khas utk para pemimpin di luar sne ye.. rakyat da bg amanah utk uolz jg negara n bumi terchenta ni, tp mengapakah ini terjadi?? kn YDPA da bg titah.. npe korg xnk turut titah baginda? nk kne buang negara ke?? adoyai!! lu pk la sndri yek.. Titah Nasihat AGONG Kejutkan Pemimpin (sila bce link ini ye)


Spe2 yg join demonstrasi jalanan tu amat la dialu2kan utk komen kt cni utk gtau faedah yg korg dpt slps perhimpunan haram itu diadakan.. baik dr Bersih mahupun Patriot.. Patriot Pemuda UMNO Juga Haram (sila bce yg ini juga ye)


jap2, korg x kesian ke kt peniaga kt tmpt yg korg serang tu?? xde hati perut ke??cbe bygkn klu dorg x meniaga sehari n dlm seari tu leh dpt RM50 je then ank2 dorg yg kecik2 tu nk mkn ape?? plz jgn pentingkan diri sndri n polis pun patut dipersalahkan sbb menyembur gas pemedih mata..rsnye tnpe gas tu boleh je gne cre lain utk halau dorg drp berkumpul.. kl milik rakyat n Malaysia milik kita warganegara..


tgok la ape yg da berlaku slps dr kejadian.. smph bersepah merata tmpt.. x fikir ke pekerja yg akn melakukan tugasan pembersihan nnt?? bkn korg yg nk bersihkan smph sarap yg da korg wt tu.. x sngke lak otak korg kalah budak tadika.. malu la sket.. bdk tadika pn tau buang smph dlm tong smph yg disediakan.. ni kn plak org yg da dewasa buang smph merata tmpt.. emm..da la.. sekian, wasalam..

Monday, July 4, 2011

Cecite Cecite :p

assalamualaikum.. arini 4 julai 2011.. mknenye esok aku da mle kj kt firm audit tu.. secara x lgsg aku akn m'hdpi kesukaran dlm mengupdate belog n mengusha fb.. pendek kate aku krg ms utk on9.. (pendek yg kate tau..panjang x kata ape2..huhuhu)

alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan tidak menghadapi kesukaran.. pasni jgn mara la klu krg ms kt FB ngn Blog terchenta ni ye.. ok, tu je nk ckp.. pnjg umo blog ni akn di update dgn perkembangan terbaru.. (badan je yg x kembang..hohoho) 


harap maaf.. badan anda tidak menunjukkan sebarang perubahan.. sila cuba lain kali.. terima kasih.. hehehehe.. bye2

Thanks Dear :)

terharu + sebak di dada ni bila bce entry Aini Amanina pasal roti impit yg penah aku wt utk dia.. sgt x sngka ia akn jd entry blog.. thanks nina.. terharu sgt2 akk bce blog tu.. rs sgt5 dihargai.. thanks again nina.. miss u dear :'(

ttbe rs dri ini di sygi oleh insan lain dan dihargai.. x penah rs cmni.. kisah lalu pun diungkit kembali.. terasa la pengorbanan yg dlakukan slama ni x sia2.. syukur ALHAMDULILLAH krn tlh dpertemukan dgn sorg insan yg baik hati.. :)

Alhamdulillah

assalamualaikum.. arini aku epi sgt5 sbb mak semakin memahami aku.. mak pun dah redha bila aku ckp aku nk quit study.. cukup stakat di sini.. insyaallah ada masa aku akan further lagi.. ni lah kelebihan aku ikt kata mak sbb mak akan bertolak ansur.. mak suruh kj kt tmpt tu, aku g wlaupun x bpe ske sgt.. gaji aku pun ALHAMDULILLAH..xde la byk mn pn tp mmpu utk menanggung kos hidup sendiri n boleh bagi kat mak abah..


gaji xde la smpi rm2+++.. tp ade la dlm RM1++++.. yg pasti kurang dr RM1500 la..ok la tu..aku bkn nk byr duit sewa umh, bil api air, duit kete @ brg dapur.. nk kate utang, yg ade pn stakat PTPTN ngn Celcom Berokband jek..utang2 len xde n aku xnk menambah utang.. insyaallah aku akn cuba langsaikan utang PTPTN secepat yg mgkn..

aku nk kumpul duit nk bwk mak abah wt haji.. tp bkn skrg la.. klu ade duit terpijak tu sdap la jgk kn.. niat tu ade dah.. insyaallah akan aku tunaikan.. yg penting niat n ikhlas kn?? aku nk mak abah bangga ngn aku wlaupun aku decide utk quit dr study.. rezeki tu sentiasa ade kt mn2 je kn.. so, aku percaya ALLAH tu tau kt mn rezeki aku.. yg penting jujur pd dri n dpt restu dr keluarga..

so, pd pembaca sekalian, dptkn restu mak abah dlu sblm m'buat sbrg tindakan.. insyaallah berkat n rezeki mencurah2 ke ladang gandum.. hehehe.. jgn nakal2 tau.. jg dri semua.. syg semua.. cinta ALLAH :)

Thursday, June 30, 2011

End Of June!!!

assalamualaikum. pe kaba anda yg tgh dok usha2 vlog buruk ni? hohoho.. arini berakhirlah perkhidmatan aku kt cni.. hoyehh!! selonok x terkata.. walaweh!! berjaya jugak aku mengabiskan sisa2 bulan ini yg penuh dgn onak cabaran ranjau berduri dgn jayanya.. tahniah kpd diri aku ni ye.. 


berakhirnya bulan Jun x bermakna perkhidmatan aku dlm Malaysia ni turut terhenti.. aku akan meneruskan kehidupan spt biasa utk mencari rezeki yg halal utk menyara kos perbelanjaan aku yg akn dtg nnt.. harap maaf ye, gaji bukan utk di joli tp utk dgunakan dgn sebaik yg mungkin.. jgn membazir n boros sbb itu perangai syaitonn!!


walaupun aku xnk sgt kj kt ofis tu, aku tetap akn kj jgk dgn berat hati n berat kaki melangkah sbb aku kne sara hidup aku.. klu aku x kj aku xleh nk bli ape yg aku nk.. aku pun xnk sshkn mak abah agy utk tanggung kos idup aku nnt.. lgpn aku da cukup matang dlm m'buat plhn dlm idup ni.. already 21 years n 11 months 11 days.. thats mean only 19days to go to my birthday n i will reach age of 22.. OMG!! suda tua la ank org ni.. da layak kawen da.. hehehe


mybe org xkn percaya aku akn kj kt AUDIT FIRM.. but it' s real.. S.Y. Kwong Foong & Co name company yg akn aku kj start 4th July 2011 ni.. aku ni cme graduate Diploma je.. org yg graduate Degree pn blm tentu dpt peluang cmni.. tu la nmenye rezeki kn.. aku redha je ngn ape yg berlaku.. x penah nk merungut tp lbh byk bersyukur sbb aku tau rezeki tu ade kt mn2 jek..


ape yg penting, jgn putus asa.. teruskan berusaha sbb kegagalan yg sekali x bermakna kegagalan yg kekal.. kejayaan pasti akn dtg n kemenangan itu pasti wujud.. ok, da lari topic da.. sblm kerepek lg byk, baik chaloo dlu yek.. adios!!

Wednesday, June 22, 2011

Panazzz!!!

Assalamualaikum.. arini hati wa sgt panas ngan kwn wa yg buat $!@L tp ngan was kali terbabit!! Perghh!!! Sakit hati wa beb!! Wa rs cm nk ludah kt muke die jek sbb die da wt +@!k ngn wa..

Kalau ye pn ko tu sangap sgt nk laki tu pnye, agk2 r sket.. ko lepak kt tepi jln tu wtpe, ko naik hotel kn bagus.. org xtau, ko x kena tangkap aku pun x kne tempias sbb ko tau!!

Suke la ko kn kne tangkap ngan laki tu kan.. dasar betina xde maruah!! Puas hati aku ckp cmni sbb bkn ko yg kne tembak kt ofis dlu.. aku yg kne bru ko.. ko leh lg wt mke selambe jeruk ko tu kan.. nasib baik dpan org tau..klu x mmg nahas ko aku kje kan..

Aku sgt2 x puas hati ngn ko lg.. rs menyampah meluap2 kt ko tau..cm (!13@! Jek ko kn.. jgn sbb ko yg xde maruah diri tu, ngn aku pn org cop cmtu jgk da la.. yg sembur aku pun sme jgk.. bdn besar otak kecik..

Elok2 org ofis xtau cite, terus jadi cerita kn.. mmg ske kn cite ni jd hot story.. sng sket nk lepas tgn.. bru puas hati tu kn.. bangang pny org.. akal xde!!g mampus la ko gemok!!

Monday, June 20, 2011

Tadaa!!!

Assalamualaikum. Hari ini nak buat pengakuan terbuka akan keberadaan aku kat UiTM Segamat nan indah ini di waktu kini. Mungkin ada yang tertanya2 kenapa aku masih ada di sini sedangkan sesi kuliah untuk ijazah masih belum bermula dan aku tidak mengambil intersesi mahupun xtend!!

Sobonar eh, den kojo kek UiTM Segamat ni ha!! Kek UPK C yo. Tapi da nak abeh kontrak da. Start koje 3 mei 2011 tamat koje 30 jun 2011. balik umah 2 julai 2011. 4 julai 2011 sambung lagi koje kat audit firm. Nama company tu S.Y. Kwong, Foong & Co.

Membusykan diri dgn keje maknanya aku akan kurang masa utk lepak n rileks sesuka hati aku. At least terisi ugak masa aku yg sgt lapang tu nanti. Gamaknye x dapek de nak gemokkan badan ni. Alamatnye memang kena tunggu pas da beranak cucu la baru dapek rase badan gemuk.

Sebenarnye bukan nak cite pasal koje yg x berkesudahan tu tapi nak cite pasal keje part time aku kat AYAMAZZ ROTI IMPIT. Roti impit memang sedap. Rasa sekali pasti nak lagi. ecehh!! nak promote lak kan. Tu la sebabnye kalau nampak akak kat cni lagi ye wahai adik2.

So, jgn la tekujat lak ek.. Macih cyg2ku..



Tuesday, June 14, 2011

Just A Story


Assalamualaikum.. Today i want to share a story bout my friend.. I thought she was a best friend who willing to share everything with me but that were my mistake.. She’s not like that at all.. She make me disappointed with her attitude..

I don’t really mind if she want to go anyway without me coz i don’t really want to join them.. but the problem is when she’s trying to hide something from me.. i know where she go with them but she never tell me anything.. thanks to u my dear..

Sampai bila nak berahsia pun aku xtau..ko igt aku hadap sgt ke nk ikt korg g Genting??xdenye aku kecik ati klu ko gtau aku korg g Genting tu..aku lg kecik ati ble aku tny ko tpu aku..smpi ble nk tpu aku?lu pk la sndri ek..sket pn aku x heran klu ko berjimba kt sne ngn pkwe x jd ko tu..sdar la wei laki tu gnekn ko..

Lg 1 aku nk pesan kt ko yg menipu aku ni, tu pn klu ko bce la kn..klu betul laki tu nk kt ko, xdenye die wt cmtu kt ko..msti die da lamar ko @ ckp kt ko die nk ko jd gf die..tlg la sedar dri tu ye..klu aku ckp depan kang ko terasa..bek aku ckp kt dlm ni..ble kite x pisah nnt bru aku slow talk ngn ko ek..

Adios!!