Thursday, June 30, 2011

End Of June!!!

assalamualaikum. pe kaba anda yg tgh dok usha2 vlog buruk ni? hohoho.. arini berakhirlah perkhidmatan aku kt cni.. hoyehh!! selonok x terkata.. walaweh!! berjaya jugak aku mengabiskan sisa2 bulan ini yg penuh dgn onak cabaran ranjau berduri dgn jayanya.. tahniah kpd diri aku ni ye.. 


berakhirnya bulan Jun x bermakna perkhidmatan aku dlm Malaysia ni turut terhenti.. aku akan meneruskan kehidupan spt biasa utk mencari rezeki yg halal utk menyara kos perbelanjaan aku yg akn dtg nnt.. harap maaf ye, gaji bukan utk di joli tp utk dgunakan dgn sebaik yg mungkin.. jgn membazir n boros sbb itu perangai syaitonn!!


walaupun aku xnk sgt kj kt ofis tu, aku tetap akn kj jgk dgn berat hati n berat kaki melangkah sbb aku kne sara hidup aku.. klu aku x kj aku xleh nk bli ape yg aku nk.. aku pun xnk sshkn mak abah agy utk tanggung kos idup aku nnt.. lgpn aku da cukup matang dlm m'buat plhn dlm idup ni.. already 21 years n 11 months 11 days.. thats mean only 19days to go to my birthday n i will reach age of 22.. OMG!! suda tua la ank org ni.. da layak kawen da.. hehehe


mybe org xkn percaya aku akn kj kt AUDIT FIRM.. but it' s real.. S.Y. Kwong Foong & Co name company yg akn aku kj start 4th July 2011 ni.. aku ni cme graduate Diploma je.. org yg graduate Degree pn blm tentu dpt peluang cmni.. tu la nmenye rezeki kn.. aku redha je ngn ape yg berlaku.. x penah nk merungut tp lbh byk bersyukur sbb aku tau rezeki tu ade kt mn2 jek..


ape yg penting, jgn putus asa.. teruskan berusaha sbb kegagalan yg sekali x bermakna kegagalan yg kekal.. kejayaan pasti akn dtg n kemenangan itu pasti wujud.. ok, da lari topic da.. sblm kerepek lg byk, baik chaloo dlu yek.. adios!!

2 comments:

cahaya mata said...

waahhhh..congratz kak shu..keje elok2 kt tmpt baru..however, agk sedihla pasni kite da xdpt jmpe lg..i will miss u mcm miss kat kak yeo..huk huk...

$YU#@D@ said...

alololo.. jgn syedeh2 yek.. ade jodoh kite jumpe agy ok.. kawen jgn lpe jemput akk ye..