Wednesday, April 27, 2011

Please Tolong Faham!!


Assalamualaikum w.b.t. Nak ‘update’ blog lg bole?? Ske ati aku la kn nk update ken k biar kne mkn ngn semut ke, bersarang sampai labah2 tu sebesar tapak tangan ke kn.. Blog aku bkn blog korg kn.. Hehehe

Kisah kali ni bkn MAHARAJA LAWAK, bukan jugak  MENTOR, mahupun AKADEMI FANTASIA.. Ni kisah aku lagi.. Nme pn blog aku kn so ske ati aku la nk update kisah ape pn.. Klu rs bosan xyh bce.. Sila tekan pangkah jek.. Aku pn x kisah klu org xnk bce blog aku yg x sbrp nk best ni..

Aku ni bkn p’berontak.. Aku pn bkn jgk org yg ske melawan tp aku akn tetap melawan bila perlu jek.. dam cm ubat la plak kn mkn ble perlu jek.. hohoho.. Ok2, sambung story ek.. Aku suka buat ape yg aku suka tp aku xkn buat apa yg Allah x suka.. Get it?? No?? Ok la, aku xplain ek.. bende sng jek pn xleh fhm ke?? Atoyaiii!!!!!

Aku ni mmg la perempuan tp dlm kelembutan ada kekerasan.. Nmpk je baik, suci tp masyaallah… Hanya Allah saje yg tau kejahatan yg x seberapa jahat tu.. Bkn nk tunjuk good2 je kn, tp diri ini lebih mengenali diri ini daripada org lain yg mengenali diri ini.. Mn ade org yg org lain kenal die lbh dr diri die sndri.. Betul kn?? Ni fakta bukan auta..

Ok, cukup lah merepek tu.. Bkn tu yg aku nk cite.. Xyah nk “ce cite ce cite” sgt la kn.. Cmni, aku ni x suka kena paksa.. Aku xtau npe aku ni xleh nk decide utk hidup aku sndri.. Smpikn keje aku pn mak aku nk decide suruh aku g kj kt ofis lme die a.k.a audit firm.. Bkn aku xnk g kj kt sne tp mmg aku langsung xnak keje kt sne tu.. Xde privacy tau!! G sne jek org knal.. dr staf biasa smpi la ke bos yg jugak auditor company tu..

Ble ade org knal ni mmg la sgt payah n terbatas pergerakan kita.. Nak enjoy sgt pun x leh tau.. Nak wtpe sume terhad lbh krg cm ade CCTV la yg tgok aku wtpe.. CCTV tu plak monitornye kat umh aku.. lbh krg mcm kt dlm AF la yg segala pergerakan dlm akademi tu dipantau n dilihat..

Bkn aku kisah sgt pn pasal gaji berapa ribu die nak bg.. Bkn aku kisah pn keje tu sng ke x.. Aku nk bebas dari kongkongan.. Yelah, klu aku keje kt sne kn ble wt slh sket mesti la dorg report kt mak aku..  Klu x pn ape yg x kne nnt akn jd bahan bualan sbb aku ni anak bekas staf kt sne.. sgt bosan n teramat la bosannya..

Tlg la faham keadaan aku.. Ms aku kecik leh la nak suruh itu ini.. Mmg aku akan turut tanpa sebarang bantahan.. Skrg ni aku dah boleh berfikir, pandai berdikari.. Aku tau jaga diri aku.. Aku tau jaga maruah aku.. Aku tau jaga maruah keluarga.. Bkn aku nak g kj kt kelab mlm pn.. Aku ni bkn bangang sgt nk g kj kt tmpt HARAM J tu kn..

Aku rs ble d0k jauh dari family bebas la sket kn.. Rindu tu step aside la sbb klu lyn kang menjadi2 la plak kn.. Kang x pasal2 banjir kilat lak kt tmpt aku tu.. Ats sbb yg demikian la aku decide utk kj kt dlm UiTM Segamat.. Alaa, bkn lme mn pn.. Setakat 2 bulan jek keje kt sne.. Mmg la gaji x lumayan mn pun.. At least aku boleh buat keje n tau behind the scene cmne.. X kisahlah kerajaan @ swasta asalkan halal..  Dosa wooo makan duit haram.. Allah marah tau.. Allah murka!!

Aku lebih selesa duduk berjauhan dari family sbb bila balik umah sekali sekala tu terasa dihargai.. Bkn bermaksud kehadiran aku tak dihargai klu duduk ngn family tp perasaan tu lain tau.. Spe yg d0k jauh2 ngn family je yg rs cmni tau.. Yg ank mak tu mmg xkn rs pny nikmatnye.. Walaupun aku ni dah jarang balik atas sebab2 tertentu, bkn bermakna aku ni buang family ye.. X pernah pun terdetik dlm fikiran aku yg x seberapa nak cetek ni tau..

Aku xnk kehilangan apa yg aku miliki kini.. Kebahagiaan yg aku capai kini tidak akan aku biarkan ia berlalu sekelip mata.. Aku nak jaga kebahagiaan ini, sebab itu lah aku nak jauh dari family.. I LOVE MY FAMILY!! That’s all for this post, thank you..

6 comments:

MiSs FatiN said...

keje kat cc zamrud ke?? umm nak keje ape ek cuti ni..dok goyang kaki kat umah...bosan amattt...

$YU#@D@ said...

bkn kt cc zamrud tp under Unit Pengurusan Kolej.. bosan lorh!! cuti panjang~~~~~~~~

yanz orked said...

ey.. ko keje kt upk ker?? cm best .. ko apply cmne weh?? wah.. seronok uh..

$YU#@D@ said...

yup kj kt sne.. aku apply sbb under UiTM Segamat lg.. :)
klu ko nk apply boleh kot sbb kite kn student agy..

FatiN said...

yeke..ok la tu...dapat jugak fulus...

$YU#@D@ said...

yg fenting masyuk!! 4 bulan lme woo!! klu pregnant pn sempat bersalin.. hahaha