Wednesday, December 10, 2014

Behind D Scene of My Big Day

Assalamualaikum

ok, today i would like to let u know behind de scene of my wedding day.. 
it's a superb big day that i wont ever forget for the rest of my life.. 
hoolahhh, da bayar memahei kan xkn ler nk lupe lak.. rhogi teman tau..

Here we go!

Baju sanding, katering : Butik Pink Butterfly Gallery
Review --> Baju sanding tu mcm tertetas sikit belah kain tapi maybe org x perasan sgt kot. Actually ms fitting tu dah ckp ngan Kak Awin pasal bhgian kain yg mcm tertetas tu tp ms pkai on actual day tgok xde perubahan ape pun. dgn manik2 yg ade x cukup sifat lg, redho je la pkai sbb da mmg x bole nk buat ape da. 
Katering pulak makanan mmg superb sedap sbb dorg sub kt org lain.. TAPI, yg x bestnye bile part bungkus utk tetamu bole pulak pelayan tu x bungkus siap2.. TAPI bungkus utk dorg siap2 ade la.. x baik kan dorg tu.. so pada sape2 yg nk amik Butik Pink Butterfly Gallery ni, better carik kt tempat lain dlu la since servis pun mcm hape je kan.. biar kami je yg kena xpe..

Mekap Nikah + Sanding : Zuhaida Gojes
Review --> seriously mekap mmg superb gojes punyer.. mekap langsung x cair dr tghari smpi la outdoor.. ms nikah mekap lain pastu buang sume, bersihkan sehabisnye baru mekap utk sanding plak.. hasilnye lumayan skali dong.. kakak ni mmg wanita tulen tau bkn mak nyah.. absolutely sy akan cari someone yg sng nk deal.. FYI, tempah akak ni dari bulan 12 tahun 2013 tau sbb takut nnt die fully book utk majlis..

Pelamin : Baiduri Mempelai
Review --> superb cantik n nmpk sgt ekslusif.. yg ni paling best sbb my BIG BROTHER sponsor.. mmg die nk sgt sponsor pelamin.. so, die yg design cmne ghope pelamin tu.. abg i mmg kreatif sket bab design2 ni.. tp klau tgok roughly lukisan die mmg xkn paham pnyer la.. kui kui kui

Baju bertandang, mekap, pelamin n katering : Kak Ida @ De'Manja Bridal
Review --> Baju bertandang, mekap, pelamin, bunge pahar, kompang, katering, kanopi, DJ & PA system, mmg 100% la belah laki kt Masjid Tanah tu sng cite dgn Kak Ida ni.. mmg puas hati wa ckp sama luuu....

Kad Kawen : Kak Zahra
Review --> kad ni yg paling penting dlm majlis kawen sbb nk jemput org xkn nk pkai mulut g ckp kt sorg2 pastu confirm org tu akn lupe punye.. so, kami tempah kt Kak Zahra ni.. kad kawen 500 keping, banting 2, guest book n welcome board, mmg dlm 1 pakej.. ade gak yg pakej skali ngn arrow tp nape tah aku x amik yg tu sbb x fikir lgsg nk kne ade arrow tu.. since majlis beza sebulan lebih, so kad pun asing2.. maknenye kad utk setiap majlis 500 keping.. sng sgt nk deal ngan kak Zahra ni. yg penting kalau design yg kite nk tu die salah buat or de pape masalah, juz gtau je kt die.. nnt die akn buat balik design tu.. xde mslah pun..

Official Photographer  : Kak Azny & Abg Ezally
Review --> sebab UTAMA amik dorg as Official Photographer ni sbb photographer Wanita Muslimah.. sgt rekemen klau anda sdg mencari photographer Wanita.. so amik pakej yg ade 2 photographer skali dpt la Kak Azny ngan Suaminye, Abg Ezally.. gmbr x siap lg sbb dlm proses mengedit.. mmg x sabar nk tgok hasil keje dorg tu..

Ok, da siap da story pasal behind the scene of my big day..
Gambar mn?? sila ziarahi FB ek sbb malas nk upload.. muehehehe
Sekian, Wasalam~~

2 comments:

hana eusof said...

salam.. bole tgk x gmbar kawin? sy pun dah terkena dgn butik yg awk mention kat atas.. infect, lg teruk dari awk.. parents sy masih fobia nk bt majlis kawin.. masih malu nak mngadap kwn2 yg dtg kat majlis sy.. sy x sangka majlis kawin sy diaibkan ngan butik ni..

NuRuL a.k.a CaHaYa said...

seriously dear? kesiannye awak.. boleh bagi emel @ FB?