Tuesday, October 27, 2015

Reunion

Mini Reunion ataupun Big Reunion memang tersangatlahhhh susah sangat. Sebab apa? Sebab masing2 ada kerjaya, masing2 ada keluarga, masing2 ada kehidupan sendiri. Walaupun rancangan asal nak buat reunion diusia 25 tahun, rancangan itu terpaksa dibatalkan atas banyak faktor.

Bukan berniat nak mungkir janji, akan tetapi kekangan masa itu amat tidak membenarkan rancangan itu dilaksanakan. Nampak gayanya terpaksa ditunda lagi ke masa akan datang yang entah bila akan terlaksana impian, harapan dan rancangan itu. Benarlah, manusia hanya mampu merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya.

Sabtu lepas dapat juga berkumpul sebentar, itu pun masih belum cukup. Masih ada yang tidak dapat menghadirkan diri ke majlis walimah tersebut. Alhamdulillah dengan adanya majlis walimah, selain meraikan mempelai, kita juga dapat berkumpul kembali dan mengeratkan silaturahim. Syukur kepada Allah kerana sekurangnya dapat juga berkumpul seketika setelah sekian lama tidak bersua muka.

2015 hampir melabuhkan tirai, perancangan reunion masih juga dirancang, cuma entah akan berlaku seperti dirancang ataupun tidak. Hanya mampu berserah dan pasrah. Halangan pasti menjelma, namun rancangan tetap akan dirancang seperti tahun2 sebelumnya. InsyaAllah, doakanlah agar segalanya dipermudahkan Yang Maha Esa.

No comments: