Monday, December 27, 2010

can i make my own decision plz???

i have my own destiny, i have my ow mission, i have my own target!!
i have my own ambition that i wanna achieve..
i dont wanna juz follow all ur rules n ur needs..
let me decide for my own best!!
smpi ble nk terus kongkong?
mmg la ank tp xkn nk kongkong hidup ank smpi kj pn xleh nk plh lgsg??
x cukup ke slama ni i juz follow ur order to me?
i'm not a lil kids anymore..
i can make my own decision..
nk suruh amik diploma dah abis diploma dah..
nk suruh keje part time kt ofis tu pn da keje dah..
now nak suruh keje kt sne blk utk cri pengalaman??
xleh ke keje kt tempat lain?
tempat lain pun ada pengalaman juga..
selama ni pun segala kehendak dah dipenuhi..
turut je kata walau b'canggah dgn hati..
smpi ble nk suruh turut je kata2 tu?
ni la msnye utk let go ank sndri supaya b'dikari..
plz let me make my own decision!!
that's what i want from now!!
i'm 21 years old not 2 years old..

2 comments:

NurKasih Yusoff said...

oooo..memberontak nmpk...hehehe...biasa lh mak kan..mesti nak yg terbaik for anak p'puan tunggal kesygan...sabar lah..selagi dia masih hidup syu..jgn lh hampakan dia..tp slow talk lh dgn dia supaya dia pun dpt paham ko..

$YU#@D@ said...

ika, harus la memberontak.. mmg la mak tp jgn la kongkong sgt ank smpi semua nk ikt kptsn die.. die nk aku follow je tnpa bantahan @ bg pendapat aku sndri..klu slow talk ngn die nnt die nangis then ckp aku ni da xnk dgr ckp die ble da besar (sbnrnye dr kecik lg cmtu).. pastu t die kate aku "nk jd ank derhaka ke"..tau sgt da perangai mak aku tu.. hmmmmm